Sunday, October 07, 2007

Wednesday, September 26, 2007

Which One?

Read the full post in here
http://nuy.jirolu.net/2007/09/26/which-one/

iPhone wannabe

Hehehehe, cant afford to buy one But it wont work here anyway ...
So far "original" version of iPhone only work with AT&T network back in US.
iN73 iN73 iN73
my Nokia N73 with iPhone like themes ... so it will be iN73 now :P

Read this post on my new blog

Single Post Multiple Blogs

I've got new hosting with my own domain now Tapi sepertinya sayang untuk menutup blog lamaku di kidy.blogspot.com. It's has so many stories (ceileee) Selain itu, setiap postingan yang aku buat di blogspot akan otomatis di replikasi ke nuykidy.multiply.com. Yea, double backup :P Nah sekarang jadi kepikiran, gimana caranya posting sekali saja dari sini tapi otomatis muncul di kidy.blogspot.com and hopefully juga akan muncul di nuykidy.multiply.com juga? Setelah bermain dengan grep akhirnya ketemu file mana yang perlu di hack. After adding 4 lines of simple PHP codes, voilla! ... it's all done. Sebenarnya ga harus 4 line sih, 1 line juga cukup ... tapi nanti codenya little bit messy :P

Read this post on my new blog

Friday, September 21, 2007

Presenting ... jirolu.net

Ya ya ya ya
I know, it's not a big deal, almost everybody could have their own domain/hosting :)
Long time ago, many friends of me tried to push me to buy my own hosting+domain

Why bother? That's what I thought

I feel comfortable with blogger.com/blogspot.com, I've made some widgets to post my blog using mms/sms direct to my account, and did some other stuff. I dont wanna also be called "victim" of youknowwho (an IT geek wanna be but end up making silly comments).

Well, I just bought a (used) Dell D600, finish installing Ubuntu 7.04. Everything work fine, and i will give that notebook to my brother in Malang the next few weeks. Back to my Thinkpad and online using 3G :) Reading some articles, blogwalking and hei ... from and old post in yunar34.blogsome.com, i got an offer to use a dreamhost free coupon worthed $97.

Go to dreamhost and look for the hosting packages. Read read read, ok it says the platform is Debian Linux and it saves 20% if I register for 2 years. Then i chose Level 1 Package "Crazy Domain Insane" for 2 years subscription.

Have to pay about $93 via Visa+Google :) And here it is my first shell @nemesis. Cool servername .. nemesis



Ya, I was just "iseng" buying this domain :P
But I've got plan for using it :)

For starting,
What the hell is "jirolu" ?
It's an acronym in javanese lang for "1 2 3"
1 = siji = ji
2 = loro = ro
3 = telu = lu

see, I was just "iseng" :P
Laura, could you help me with word "iseng" in English pls ?

Wednesday, September 19, 2007

Happy Birthday Ubuntu-ID

It’s been a year (19 September 2006) since Ubuntu-ID (Ubuntu Indonesia) is approved by the Ubuntu Community Council. There’s a lot we have done, but still not enough. We will keep spreading the Ubuntu spirit throughout the country.

I would like to thank all the community members who helps Ubuntu-ID running. I also would like to thanks all Ubuntu developers who works hard to make Ubuntu to be more better. Last but not least I would like to thank Canonical for their support to Ubuntu project.

Happy birthday Ubuntu-ID!!

Jangan sampai Komunitas Ubuntu Indonesia hanya menjadi trend sesaat :)

source: http://www.belutz.net/2007/09/19/happy-birthday-ubuntu-id/

Tuesday, September 18, 2007

Happy Birthday Linux

It's all begin with this email in comp.os.minix newsgroup
From: torvalds@klaava.Helsinki.FI (Linus Benedict Torvalds)
Newsgroups: comp.os.minix
Subject: What would you like to see most in minix?
Summary: small poll for my new operating system
Message-ID: <1991aug25.205708.9541@klaava.helsinki.fi>
Date: 25 Aug 91 20:57:08 GMT
Organization: University of Helsinki


Hello everybody out there using minix -

I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and
professional like gnu) for 386(486) AT clones. This has been brewing
since april, and is starting to get ready. I'd like any feedback on
things people like/dislike in minix, as my OS resembles it somewhat
(same physical layout of the file-system (due to practical reasons)
among other things).

I've currently ported bash(1.08) and gcc(1.40), and things seem to work.
This implies that I'll get something practical within a few months, and
I'd like to know what features most people would want. Any suggestions
are welcome, but I won't promise I'll implement them :-)

Linus (torvalds@kruuna.helsinki.fi)

PS. Yes - it's free of any minix code, and it has a multi-threaded fs.
It is NOT protable (uses 386 task switching etc), and it probably never
will support anything other than AT-harddisks, as that's all I have :-(.
17 September 1991, Linus Torvalds released the first version of Linux kernel (0.01) to the Internet
Today, Linux celebrate its 16th bday :)
I think The Pinguin should appear in MTV's Super Sweet 16 :P
Well anyway, you can flashback with kernel 0.01 by downloading the source here
Torvald's notes for Linux release 0.01

Monday, September 17, 2007

Eh, dah sembuh :D

Hehehehehehe, setelah minggu kemarin didera flu, weekend kemarin flunya dah sembuh. Yah gitu deh, minum obat flu plus banyak2 istirahat ma minum aer putih :P Tapi sepertinya me getting better setelah jalan kaki pulang ngantor selama puasa. Mayan 30 menit jalan kaki everyday.
Trus kabar baiknya, dah dapat konfirmasi pesenan tiket mudik hehehehehehe. Karena ga ada flight direct ke Malang (ada sih kalo dari Jakarta, tapi dah fully booked), akhirnya pilih turun Surabaya ajah. It means ... i'm gonna have another roadtrip Surabaya-Malang seperti tahun kemarin.
Nah ini masih bingung, mo naek bis pa minta tolong teman-teman di Surabaya untuk nyariin travel. Terakhir ke Surabaya pas wedding partynya Vera n JB, waktu itu adikku nyamperin ke bandara buat ngambil laptop (dari pada shipping, nanti kenapa-kenapa belum lagi ribet ngambilnya). Mereka bilang Malang - Sby lumayan lancar naek bis, sekitar 2 jam. Tapi Surabaya-Malang sekitar 3 jam lebih krn macet di porong.
Duh ... mengingat kayanya flightnya bakal capek n buru2 pingin sampe Malang, better call Surabaya for help :P

To Laura Lochore, i'm preparing to make another "Mudik The Series" .. season 2 hehehehehehe

Eh iya, kemarin nemu ikan asin di supermarket ihihihihi, iseng2 nyari bahan makanan buat sahur yang lebih baik (ya ya ya, selama ini seadanya ajah pake makanan kalengan :P) trus nemu "salted fish". Aku kirain apa, ternyata ikan asin bwahahahaha, dodol deh.

Wednesday, September 12, 2007

Ramadhan is coming :)

Marhaban ya Ramadhan
Selamat datang Bulan Suci Ramadhan
Selamat menunaikan ibadah puasa.

Sebelumnya, mohon maaf atas segala kesalahan yang saya buat baik sengaja maupun tidak
offline maupun online :P

Tuesday, September 11, 2007

Hatchooo!!

I am feeling terrible today. I got cold in past 3 days. After taking medicine, no more fever, headache, sore throat. But still get the runny nose ... ewww. This nose thing made me feel very very uncomfortable :( Couldn't sleep well (how could you when you hardly able to breathe because something is "blocking" you nose when you're laying down).
Arrrghhhh, Ramadhan is coming in 2 days and I'm not recover yet :(

Thursday, September 06, 2007

Farewell Pavarotti ....

Luciano Pavarotti was an Italian tenor and one of the best known contemporary vocal performers in the world of opera and across multiple musical genres. His vibrant high C's and ebullient showmanship made him the most beloved and celebrated tenor since Caruso and one of the few opera singers to win crossover fame as a popular superstar. He was the first classically trained singer to become identifiable to a mass audience, a feat he achieved most memorably during the 1990 football World Cup, which adopted his rendition of Puccini's “Nessun dorma” as its signature song.
But today (Sept 6, 2007), the great tenor has died at age of 71.
Farewell, Pavarotti



Nessun Dorma by Pavarotti at Torino 2006

Wednesday, September 05, 2007

A year already

Ok, tough choice ..
Japan or Europe ..
Been in Europe ... ummm just France actually, zoom in .. only Paris ...
but 3 weeks in Paris was an unforgettable memories :P

Japan, i really wanna go there, but never had a chance. Huhuhuhu, already made list, things must buy in Japan. Let me see, Gundam collections :P

By the way, been a year ago I came to Hongkong :) Unlike last year, a trough of low pressure is bringing showers to the south China coastal areas and the northern part of the South China Sea.

At 2 p.m., Typhoon Fitow was centred about 660 kilometres south of Tokyo. It is forecast to ove north-northwest at about 14 kilometres per hour in the general direction of eastern Japan. And it's gonna be cloudy with showers in the next couple of days.

Hatchooo!!! I think I'm having a bit of a cold. Eww ...
But good news is I can come home to Malang this year :) Well only for 3-4 days, but it's enough.

Wednesday, August 29, 2007

Sempurna



Kau begitu sempurna
Dimataku kau begitu indah
kau membuat diriku akan slalu memujimu

Disetiap langkahku
Kukan slalu memikirkan dirimu
Tak bisa kubayangkan hidupku tanpa cintamu

*
Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu menghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa

Reff:
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku, kau begitu
Sempurna.. Sempurna..

Kau genggam tanganku
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata dan hapus semua sesalku

Back to *

to koala-ku ... daisuki desu :)

Tuesday, August 28, 2007

Numpang Nampang



Depan Oriental Pearl Tower, Shanghai :D Which one is me? hayooo tebak :)

Thursday, August 09, 2007

Earthquake Effect

Last night (right on midnight) we had an erathquake. Based on information from USGS, it was magnitude 7.5. Local authorities claim it was only magnitude 7. Ew ... whatever.
I felt it was quite strong and made me feel dizzy and lost balance for a while. Without thinking any longer, i ran off the house and stay outside with other peoples. Waiting everything back to normal. And after about 10 to 15 minutes, we returned inside the house.

This morning i spotted some cracks in the wall of my office building.


@toilet on 8th fl.



Last 2 pictures is the wall in front of musholla in 8th fl.

http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/eqinthenews/2007/us2007fubd/

Monday, August 06, 2007

Dagelan 17an

Biasanya setiap kali mendekati tanggal 17 Agustus selalu banyak kegiatan yang ditujukan untuk memperingati hari kemerdekaan ini. Mulai dari bakti sosial, karnaval, kegiatan seni hingga lomba-lomba just for fun.
Tapi negara yang tengah dilanda bencana ini sempat kaget (beberapa), tertawa terpingkal-pingkal, ngenes, senyum atau apalah. Gara-garanya ada sebuah dagelan superlucu yang saya analogikan sebagai parodi National Treasure, Takedown combo dengan Srimulat. Dagelan ini ramai dipublikasikan di berbagai media, baik itu media cetak maupun media elektronik (including internet).
Aih aih aih, inilah akibatnya kalo media hobi mengutip peryataan yang ga quotable dari orang yang terlanjur ditahbiskan sebagai seorang pakar oleh media sendiri tanpa melihat kompetensi teknisnya.
Ah embuhlah ... kata iklan tv "mulutmu harimaumu"

Wahahahaha .... benar-benar deh jadi dagelan of the year.
Indonesian internet joke of the year ... or decade ?

*sakit perut sejak hari sabtu gara-gara ini*

update
berikut rangkuman dan ulasan yang cukup lengkap soal dagelan di atas dari Oom Eko Juniarto
http://ryosaeba.wordpress.com/2007/08/04/indonesia-raya/
http://ryosaeba.wordpress.com/2007/08/06/indonesia-raya-part-deux/

Wednesday, July 18, 2007

PHP 4 end of life announcement



[13-Jul-2007] Today it is exactly three years ago since PHP 5 has been released. In those three ears it has seen many improvements over PHP 4. PHP 5 is fast, stable & production-ready and as PHP 6 is on the way, PHP 4 will be discontinued.
The PHP development team hereby announces that support for PHP 4 will continue until the end of this year only. After 2007-12-31 there will be no more releases of PHP 4.4. We will continue to make critical security fixes available on a case-by-case basis until 2008-08-08. Please use the rest of this year to make your application suitable to run on PHP 5.
For documentation on migration for PHP 4 to PHP 5, we would like to point you to our migration guide. There is additional information available in the PHP 5.0 to PHP 5.1 and PHP 5.1 to PHP 5.2 migration guides as well.

Taken from http://www.php.net/

Tuesday, July 17, 2007

AFC Sort Order

I've made comment about UEFA site before. Now is AFC's turn. Click here


1. Group A Fixtures & Results ... all of them ?
2. Check on the date order ... 11-10-09-08-07 .. ok it's descending
oopps ... and then start over from 15-14-13-12 ... 16 :P

Ah sudahlah .. whatever dah ...

Betapa kacaunya ticketing Piala Asia di Jakarta

Sudahlah, buang semua tuh pernyataan-pernyataan indah pengurus ticketing Piala Asia. Bullshit semua kata gue. Kecuali pertandingan Indonesia - Bahrain yang tiketnya telat dikirim dari Malaysia karena mesti nginep dulu di spore, plus di pabean (AFC geblek juga). pertandingan berikutnya ticketing makin kacau.
Dan puncak kekacauan adalah pertandingan terakhir Grup D antara Indonesia - Korsel. Pertandingan hidup mati yang menentukan nasib timnas Indonesia bisa lolos ke babak selanjutnya seperti Vietnam apa ga ini kembali tercoreng. Kali ini ulang panitia ticketing yang konon kabarnya udah di take over total oleh PSSI, bukan LOC AFC lagi. Dan seperti yang bisa ditebak sodara-sodara ... makin kacau balau ga keruan.
Mumpung 2 hari ini di Jakarta, disempatin nyanggong ke GBK. Nol besar, cuman bisa kepanasan, ngedumel, di pingpong sana sini. Brengsek *&$@!($#(!$($E01
Kamis ke gedung squash mo booking tiket Indonesia - Korsel. Tidak dilayani dengan berbagai dalih omong kosong. Tiket di jual di loket langsung. What the f..... ?
Pesan seminggu sebelumnya pun ga dilayani ????
Karena weekend ada urusan di Surabaya maka cuman bisa cari tiket hari senin selasa ini. Senin ke sana ... loket dibuka jam 2an (banyak yg udah antri dari jam 7) ... baru berdiri beberapa menit tiket sudah habis. Brengsek!!!! habis gimana????? emangnya loket cuman jual tiket 20lembar apa? sementara calo-calo dah nawarin tiket di jalanan. F**k!!!!!
Dan hari ini kembali terulang. Kejadian yang sama, cuman plus kekacauan di depan kantor PSSI. Ratusan orang yang kesal karena dipermainkan waktu mo beli tiket dah siap menyerbu markas PSSI deh tuh kayanya. Mereka protes, mo dukung timnas ajah kok susah banget. Ini di kandang sendiri pula, dan jelas-jelas ada indikasi permainan tiket. Untung saja mereka walau ribut-ribut tapi tertib, tidak anarkis. Dan setelah beberapa saat (sejam kali) ribut-ribut itu mereda walo mereka masih tetap ngumpul depan PSSI. Entah deh mereka dikibulin apa lagi sampe bisa diem kaya gitu.
Ada temen nyeletuk kaya gini "Tiketnya ga bisa dikorupsi cak, jumlahnya dah fix, fisiknya liat ndiri kan? satu-satunya yang bisa dimaenin ya distribusinya. liat ajah tuh, kita susah2 ngantri ga dapat apa-apa tapi calo berkeliaran, bahkan bisa nitip orang dalam dengan harga calo juga. Jadi yah dicaloin sendiri ama yang ngurusin tiket"
Dan dengan senyum getir saya sepertinya harus setuju dengan komentar teman tersebut. Akhirnya demi mendukung timnas saya dan beberapa temen bli tiket harga calo tersebut ... dari orang "dalem" kenalan salah seorang teman. Kategori 2, Rp. 75rebu kami tebus seharga Rp. 100.000.
Brengsek! Panitia, khususnya PSSI yg handle ticketing mesti kuliah management yang bener neh. Jangan modal MC doang.


Suasana depan gedung Squash, mo nukar kwitansi pembelian tiket


Bresngseknya, di gedung ini seorang petugas (ibu-ibu) mengatakan tiket tidak ada yang model booking (bayar di depan). Semua harus bli di tiket box. Lha ini apa buktinya? Banyak yang bisa booking gitu kok ..(*^@)$%)!%$(@%($%@!)$%



Protes di depan kantor PSSI. Kasihan bapak-bapak tentara itu. Mereka harus pasang badan gara-gara ketidak-becusan pengurus. Segala sesuatu kalo tidak dikerjakan oleh ahlinya emang hanya akan membawa kekacauan seperti ini. Untung bapak-bapak tentara itu ramah-ramah dan enak diajak ngobrol.


The fu**ing sign said ... TICKET SOLD OUT FOR ALL CATEGORIES. Untumu gondrong @(*^%)%@)@) Dan cuman loket ini doang yang buka siang ini. *Sigh*


Akhirnya terpaksa merogoh kocek Rp.100ribu untuk tiket kategori 2 berharga Rp. 75ribu ini. Kutu kuprettttttttttttttttt.

@Surabaya

Sabtu - Minggu ini saya kembali menjejakkan kaki (ceileee) di Surabaya. Setelah sekian tahun lamanya saya tidak maen di kota ini, paling numpang landing/take off pesawat ajah :P
Bandara barunya keren ... luas .. malah menurut pendapat pribadi saya lebih bagus dari bandara cengkareng. Musholla-nya gede, tempat makan banyak, toilet bersih. Yang ga nahan ya hawanya itu. Panas, kering hehehehehe. Tapi masih mending sih dibanding Hongkong di bulan Agustus, meleleh deh kita.
Nah tujuan ke Surabaya ini untuk menghadiri pesta perkawinan Vera vs JiBi :P Nama bapak ini aslinya Jean-Baptise Voisin, cuman panggilannya JB. Akadnya sendiri dilangsungkan ke Perancis, si Vera emang niat mo bikin saya bunuh diri deh biar bisa ke Perancis lagi. I miss Parisssssssssssss :-((

Ah udah ah skip skip skip.

Nginep di Ibis bareng Decy, Linthon, Budi (yg nyusul 2 ponakannya dulu). Begitu nyampe, taruh tas langsung klayapan wisata kuliner. Si Linthon udah memohon-mohon untuk segera cari makan karena cacing-cacing di perutnya udah demo menuntut haknya. Ga jauh dari Ibis ada warung lontong balap. Namanya Lontong Balap Rajawali. Pesan 3 porsi.

Trus si Linthon ngelihat ada sate kerang bumbu kecap (mungkin karena sama-sama item jadi dia lebih peka). Order deh 2 porsi (2 ikat sate kerang tepatnya). Karena saya dah terbebas dari trauma makan kerang (waktu kecil pernah keracunan, sehingga tiap kali makan kerang pada gigitan kedua saya pasti muntah2) langsung ambil satu tusuk, n obok2 si bumbunya. Makan satu tusuk .... nyam.

Senyum saya hanya bertahan 2 detik sebelum melotot sambil ngembat es beras kencur sekali teguk. Sampe es batunya saya makan. Busettt, itu bumbu pedasnya minta ampunnnnnnn, makanan terpedas yang pernah saya makan 10 tahun terakhir. Decy & Linthon bernasib sama setelah sebelumnya sempat mentertawakan saya. Lagian masa pedas dilawan ama krupuk?

Sate kerang di Lontong Balap Rajawali


Es Sinom & Es Beras Kencur

Gak lama kemudian pesanan lontong balap datang. Ternyata lontong balap = kecambah/tauge + lontong + potongan tempe kacang goreng + kuah. Ga nendang kata Linthon. Setuju :)
Lontong Balap Rajawali

Habis ngemil lontong balap, kita jalan-jalan ke arah JMP. Masuk ke Kya-Kya. Kya-Kya tuh pasar malam di kawasan pecinan (Chinatown) di Jl. Kembang Jepun. Di sepanjang jalan ini isinya toko-toko yang menjual berbagai macam makanan baik masakan Tionghoa, makanan khas Surabaya maupun makanan lainnya. Kya-kya katanya berarti "jalan-jalan". Walking around, berpusing-pusing :D Cuman karena masih jam 1 siang, ya belum pada buka yang jualan. Akhirnya sepakat mo lanjut ke daerah Masjid Sunan Ampel, mo nyari yg jual nasi kebuli + kambing madu sekalian Ashar. Cuman dasar si Linthon yg ternyata dapat info dari acara tipi, kita malah ga nemu tempat makannya. Blah :P Cuman "mblasuk-mblasuk" di Ampel, window shopping diiringi lagu lama dari Gombloh almarhum.


Pemandangan dari arah Jembatan Merah ke Kembang Jepun

Gerbang Kya-Kya

Dari sini acara dilanjutkan ke daerah Bratang untuk makan Bebek Goreng, balik ke hotel, mandi dll. Abis Maghrib langsung ke JW Marriot, ke kondangannya Vera & JiBi

Thursday, July 12, 2007

Lampu Mati!!!

Busetttttt!!!
Laga Piala Asia antara Korea Selatan - Arab Saudi ditandai dengan kejadian yang memalukan yang mungkin tersiar di seluruh penjuru dunia. Live!
Memasuki sekitar menit ke 84 tau 85, lampu tribun barat tiba-tiba mati total!
Black out ... aih aih aih, malu aku .. maluuuuuuuuu
Apa kata duniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (ala Naga Bonar ceritanya:P )
Setelah hampir 30 menit, lampu baru nyala kembali.
Dan tentu saja selain membuat malu muka pecinta sepakbola Indonesia untuk kedua kalinya juga mengganggu mental dan konsentrasi kedua tim yang tengah berlaga.
Seperti diberitakan berbagai media, sehari sebelumnya kacau gara-gara tiket kiriman dari Malaysia telat nyampainya ... lagian tiket ajah kenapa harus nunggu kiriman dari Malaysia, bli tiket online kenapa harus dari situs Malaysia pakai ringgit pula ...
Bah! Tanya Ken-Napa ....

Wednesday, July 11, 2007

Monday, July 09, 2007

Ini Kandang Kita!!



Match #1 @GBK, Indonesia vs Bahrain

Saturday, July 07, 2007

Me & FreeBSD



Hmmm,
not bad for and old 5.3-RELEASE-p15 FreeBSD with almost millions of hits everyday :)

Wednesday, July 04, 2007

Torres, welcome to The Kop

One Spaniard make way for another.

Seperti saya tulis diposting sebelumnya bahwa Luis Garcia "pulang" kembali ke Athletico Madrid. But the story is not over yet.

Setelah lulus tes medis di Anfield, Fernando Torres dijadwalkan untuk menandatangi kontrak dengan Liverpool pada hari Rabu sore ini (waktu Inggris tentunya). Nilai kontraknya sendiri sekitar £ 26.5 juta (24juta untuk Athletico Madrid, sisanya untuk Torres sendiri). Gaji yang ditawarkan pun sekitar £ 90ribu /minggu. Sekitar Rp. 1.6 milyar. Wow.

Mungkin ini rekor transfer fantastis yang pernah dibuat Liverpool. Rekor transfer yang pernah dibuat The Reds setahu saya adalah waktu mengambil Djibril Cisse dari Auxerre tahun 2004 dengan nilai £14 juta. Dan musim ini dia dipastikan dilego dengan bandrol sekitar £ 6juta.

Seiring meredupnya pamor Raul Gonzales, Fernando Morientes dan beberapa nama besar striker senior Spanyol lainnya, Fernando Torres (dan juga David Villa) adalah aset penyerang tumpuan utama timnas negeri matador tersebut.

Duet dengan Dirk Kuyt (bisa juga dengan Peter Crouch) bisa membuat lini depan Liverpool makin tajam. Hmmm, Crouch ma Torres kan tingginya sepadan ... bakal susah tuh barisan belakang musuh menghalau serangan :P

Mantang kapten Athletico Madrid ini sendiri dikabarkan akan mewarisi nomor 9 milik legenda Liverpool yang baru saja pensiun, Robbie Fowler.


Nama: Fernando José Torres Sanz
DoB: 20 Maret 1984
PoB: Madrid, Spain
Tinggi: 6 ft 1 in (1.85 m)
Youth Athletico Madrid 1995-2001
Tim Senior Athletico Madrid 2001-2007. 214 penampilan dengan 82 gol.
Timnas Spanyol mulai tahun 2003. 40 penampilan dengan 14 gol

Adios Luis García

Akhirnya saat itupun tiba.
Top form di musim pertamanya bersama The Reds dan mempersembahkan trofi Piala Champions tahun 2005, membuat Liverpool menjadi raja Eropa untuk ke-5 kalinya. Namun sayang musim selanjutnya Luis García lebih banyak berkutat dengan cedera panjang. Cedera parah pasca kekalahan melawan Arsenal di League Cup membuatnya tidak tampil sepanjang 2007.
The team is struggeling to get better place in the local league or european league. It needs sacrifices. Luis pun harus dijual. Tidak jauh-jauh, dia kembali ke klub lamanya Athletico Madrid dengan bandrol sekitar 4juta punds.
121 penampilan, 30 gol. Gol paling indah buat dia mestinya gol di Istambul 2005.

Gracias, Luis García
Thanks for the memories and good luck at Atletico

taken from youtube.com

Thursday, June 14, 2007

The most delicious food in the world

The most delicious food in the world,
not the one you can find the the most famoust restaurant,
it has not to be made by the most expensive ingredients

for me, this is one of the most delicious food in the world
furthermore, if you have the one expert on makin the food in the house
you're in heaven :P

Sayur bening jawa timuran (specially from Malang) + tempe goreng & mendol and dont forget ... sambal tomat

Thanks to Amel's grandma
It's been like years I never eat this food.
D*mn, I miss Malang...





Eh, Warung Malang Hongkong kok masih renov2 ajah yah. Kapan kelarnya ...

Monday, June 11, 2007

Spam by Uma Sapna Villa

1. Never heard any of it
2. Never knew anything about it
3. Never subscribe any services they might offered before and also any kind of service by other companies
4. Never gave my cellphone numbers, my emails, my address or anything before
5. Then i got this message in my cellphone ..

D*mn spammer ...

Friday, June 08, 2007

UEFA.com: Germany 3-1 Slovakia ... Please deh ..

Actually, I want to look the Germany Home Jersey for Euro 2008. Check on many sites including UEFA.com. Then I found this article, said that Germany has won over Slovakia 3-1. Please dech.
The match was on June 6, and now is June 8. 2 Days without any correction ?

So far, if my brain is not yet damage, German won 2-1 over Slovakia.
#1 own goal by Durica on 10'
#2 goal by Hitzlsperger on 43'

So, who has scored Germany's goal #3?

I've check on Live Score, it confirms my brain still working good :P German 2 - 1 Slovakia





Monday, June 04, 2007

Pidgin's Smiley Icons



Well, gaim has became Pidgin. Nice UI, cute smileys.
But the point is ... the smiley look different with Gaim/Yahoo Messenger.
Just confused everytime i choose one of emoticons/smiley from the list ... :P

-wew-

Wednesday, May 30, 2007

Balada Mio ... Brum brum ....

Hmmm, I told you before that i won a Yamaha Mio Sporty Edition.
Nah ini yang bikin saya bingung, mo diapain tuh motor?
Barangnya sendiri sih saya lom lihat hehehehehe

"Yah pake ajah ndiri"
Hmmm, saya kan bukan penduduk Jakarta (kasih liat ktp + paspor) :P Kalo surat-suratnya nanti hanya untuk domisili Jakarta, wah berabe deh. Ongkos ngurus-ngurusnya mungkin ga mahal-mahal amat, tapi ribetnya itu lho. You know lah ..

"Ya udah dikirim ajah"
Di kirim ke Hongkong? blah
Hmmm, tapi kalo di kirim sepertinya mending ke Malang deh. Adik-adikku bisa pakai.

"Gimana kalo dilego ajah?"
Yah itu dah terpikirkan, lumayan bisa buat tambah-tambah tabungan buat nutupin biaya rumah tinggal hehehehehe. Bisa bayar pakai rupiah atau dollar deh :P Kalau di Indonesia pasaran Mio Sporty sekitar RP.11.3jt, mungkin saya lego di kisaran 10-15% lebih murah ajah kali yah :)
Yah, nanti minta tolong si Budi deh buat promo-promo :P

Monday, May 28, 2007

Antara 24 dan 28

Tanggal 24 Mei 2007, Liverpool kalah 1-2 atas Milan di Athena :(
Tanggal 28 Mei 2007, tanpa diduga dan bahkan tidak diharapkan sama sekali, Alloh SWT memberikan tambahan rejeki :P
Gini, kalo ada penarikan hadiah yang pake undi-undian gitu saya pasti ilfil. Mending pulang, mandi, bobo manis peluk bantal. Trus tiap kali ada undian saya pasti ngerasa hopeless. Nah, ndilalah (halah, bahasa apa coba ini ...) kok tau-tau saya dinyatakan menang hadiah gede :P
Ya, malam ini saya memenangkan hadiah Yamaha Mio Sporty dari Jakarta :P Nah loh ..


tuh gw zoom bagian yang menyatakan saya menang Yamaha Mio :P

nah sekarang saya bingung tuh hadiah mo diapain ....

Sunday, May 20, 2007

Surgamu

Sunday 20-07-2007 3.00am

Chelsea won FA Cup couple hours ago
I'm now staring at the dark sky of the night ...
There's something missing, I feel it so
Dont know what it is.

Haven't heard my girl's voice for couple days
It's felt like weeks, months, years .. *sigh*
Dont you know that i'm dying missing you ?

I checked on my family @Malang couple days ago
They said everything ok there
But I always feel uneasy, something not in place
I just spent almost Rp. 200K couple hours ago, easily
In their hands, that amount of money has big value
More than just a Mc D package and cover charge MU cafe :~(

Then my Zen Neeon playing this song, one of my fave ..
It calmed me down
A little bit

Surgamu

Segala yang ada dalam hidupku
Kusadari semua milikMu
Ku hanya hambaMu yang berlumur dosa

Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Reff :

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
Ku memujaMu di setiap waktu

Hanyalah padaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu
Tunjukkan aku jalan lurusMu
Untuk menggapai SurgaMu
Terangiku dalam setiap langkah hidupku

Karena…
Kutahu…
Hanya Engkau…
Tuhanku…

Back To Reff :

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
KumemujaMu di setiap waktu

Hanyalah kepadaMu
Tempatku berteduh
Memohon ridho dan ampunanMu

Allahu Akbar
Allah Maha Besar
KumemujaMu di Setiap Waktu






Performed by Ungu
Album Surgamu (Mini Album 2006)
Video Clip taken from Youtube.com
You can download the song from here

Friday, May 18, 2007

Carrefour & Salah Harga

Tahukah bahwa salah satu jaringan swalayan modern asal Perancis ini sering mendapat keluhan dari customernya soal salah harga ? Baik media cetak konvensional maupun internet sering memberitakan hal ini.
Nah Minggu kemarin saya mengalami hal ini. Karena sedang di Jakarta n pas weekend, trus ga ada ide mo ngapain, saya klayapan ke Ambasador. Maem siang, beli komik trus ke Carrefour. Setelah muter-muter, di bagian penjualan pheriperal komputer saya nemu screen protector buat LCD monitor (bisa untuk LCD desktop/laptop). Price tag menyebutkan harganya Rp. 99.900, jadilah saya ambil 2 lembar. Nah pas sampai di kasir, harga 2 lembar LCD screen protector tadi ternyata Rp. 220.000. What the .... jadi satu lembar Rp.110.000 bukan Rp. 99.900 seperti yang ada di price tag. Sayapun mengajukan protes ke kasir. Dan kasir menyarankan saya untuk ke customer service.
Sebelum ke customer service, saya masuk lagi untuk re-check. Dan benar, harga 99.900. Saya foto price tagnya buat bukti. Pake 2 ponsel sekaligus :P Trus ke Customer Service, mengajukan klaim. Sang custcare kemudian memanggil petugas bagian peripheral komputer tersebut. Sang petugas datang dan dengan santainya bilang seperti ini:
"Mungkin itu harga pas masa promosi, sekarang promosinya sudah habis dan harganya belum diganti"
Saya cuman nyengir sambil bilang "Mas, kami para customer selalu dirugikan dengan alasan klise seperti yang barusan Anda bilang. Sejak kapan ada harga promosi untuk screen protector, saya tidak melihat tuh ada tag atau pengumuman promosi. Di bagian komputer yang tertulis harga promosi cuman mouse wireless. Ada stiker merah menyatakan hal tersebut. Dan jika memang salah harga, Anda semestinya meniru counter penjualan digital kamera yang masang pengumuman kalo ada salah harga pada beberapa tipe digicam canon. Yang ini ga ada, jadi jangan asal ngomong. Saya tidak terima"
Saya lihatin hasil potretan saya di ponsel, dan merekapun cuman bisa diem. Akhirnya si petugas kembali ke dalam untuk memeriksa harga. Ga berapa lama dia balik sambil membawa price tag seperti gambar di bawah. Petugas customer service langsung menyiapkan form complain, membuat report dan lain sebagainya. Dan selisih harga sebesar Rp. 20.200 tersebut dikembalikan ke saya :) Itu ongkos taksi pulang.
Jadi intinya, petugas customer service nya kooperatif, komplain dilayani dengan baik sekali. Cuman petugas bagian peripheral komputernya itu yang disayangkan. Tanpa check & re-check dia langsung asal bunyi ajah pake alasan klasik masa promosi udah abis. Promosi my a**.
Saya sepertinya tidak sesial customer lain yang komplainnya tidak "nembus". Hehehehe, apa mungkin karena saya punya bukti potretan di bawah ini yah? hehehehe. Sangat disayangkan jaringan swalayan segede Carrefour sering nyusahin customer gara-gara price tag tidak sesuai dengan cashier register mereka. Perlu dipertanyakan nih.
Jadi walo mungkin dianggap "kurang kerjaan", ga salah kalo kita mencatat barang2 yg kita beli, hitung totalnya. Ga usah bawa kalkulator, ponsel kalian bisa dipastikan ada kalkulatornya kan ? Kemudian cocokin daftar belanjaan kita dengan struk pembayaran. Kalo ada selisih, traceback lagi mana yang beda. Potret ajah tuh pricetag buat bukti :P
Tadinya kalo mereka masih berkelit, saya mo kirim surat pembaca ke Kompas plus foto2 tadi. Hehehehe.

Thursday, May 17, 2007

Baby G Return

OK, ok.
Setelah sedikit mengobrak-abrik kamar, traceback everything i've done, akhirnya si Baby G biru ketemu :D
It's hidden somewhere di kolong belakang meja di Budi yang super duper messy ..
Hip hip horeeeee, soale ini jam spesial. Ga boleh ilang, ga boleh rusak.
Phewww ... lega deh akhirnya.

Monday, May 07, 2007

Where's my Baby G?


Duh :(
Saya lupa naruh Baby G Square biru-ku somewhere antara kamar si Budi, ruang tengah dan kamar saya di lt.2. Euh .... mo traceback, tapi ga ada waktu. Semalam nyaris ga bobo karena keasyikan nonton Prison Break plus jadi weker :P Jadi pas turun ke ruang tengah niat mo baca koran malah sukses bobo di lantai :D
Mo konsen nyari-nyari tapi terburu waktu biar ga telat ke kantor. Yawda, akhirnya kepaksa pake Edifice EF-503 yg berat itu

Wednesday, May 02, 2007

Liverpool Goes to Athens

Daniel Agger has paid his mistakes in previous match againts Chelsea by scoring a wonderful goal in 22". Pheewww....
Normal time 2x90" berakhir tanpa ada tambahan gol. Dirk Kuyt dan Peter Crouch nyaris mencetak masing-masing 2 gol di babak kedua. Namun nasib belum berpihak kepada mereka. Extra time 2x15" pun berakhir tanpa gol. Dengan kedudukan 1-1 secara agregat, adul penaltipun harus dilakukan.
Ini adalah adu penalti ke-tiga bagi Rafa Benitez namun yang pertama bagi Jose "The Big Mouth" Mourinho. Dengan 2 pengalaman adu penalti sebelumnnya, terlihatlah siapa yang lebih berkualitas.

Zenden - Cech: goal
---Reina - Robben : saved
Alonso - Chech: goal
---Reina - Lampard : goal
Gerrard - Cech: goal
--Reina - Geremi: saved
Kuyt - Cech: goal

Liverpool won 4-1 in penalties!!!!!!!!!!!!!!!! Rafa Benitez, again send Jose Mourning for the second time in European level.

I hope Reds will meet The Red Devils in Athens.

Shenzhen The Series: Resume

Will be added later :)

Thursday, April 12, 2007

Shenzhen The Series: Day #4

MU 7 - 1 Roma (8-3)
Valencia 1 - 2 Chelsea (2-3)

MU will meet either Milan/Bayern, Chelsea will face Liverpool/PSV.

Well, class today was about SIGTRAN and M3UA. Nice topic (refer to yesterday post :P ). Class finished on 12.00. On 2pm we had a visit to ZTE HQ along with another trainees from other countries. There, we're shown about ZTE market, their products from handset into next generation network. Short trip to the factory and so on. After 1 hour visit, next destination was Hua Qiang Bei.

This what I hate when travelling (in Indonesia we call it 'klayapan') downtown with too many people (8 men 2 ladies). Disaster... I think i wont go anywhere again except with only 4 people. And not with the ladies.

Rara is a very good example for a cooperative travel mate. She's easy going, no complicated mind when going to certain place. Unlike this ladies, full of mumbling and so on and so on.
*arrgghhh*

Hours in Hua Qiang Bei we, in this case was me, spent for nothing except sitting on the KFC and waiting for a minivan which bring us back to the university.

I failed to get Agus Suyanto's monopod and some IT stuff I've planned with Aang to find.

Shenzhen The Series: Day #3

2nd day training.
Today we're learning about SS7. Interesting topic because i almost know nothing about it. Just knew a little bit from network operation people. Our trainer is Zaka from Pakistan. He's speaking English very well, so it made class more comfortable :P

Like usually, training break on 12.00-14.00. Continue after that until 17.00.
Some people of my class plan to go to Dong Men but i couldn't join them. There were many SMS and missed calls in my cellphone. Means there's problem back in HQ. *sigh*

Gimme break guys .... I need to concentrate here with my training and you just messed it up *&%@)%)@.

Got dinner in the 2F building called Leisure Zone (there are also room for playing tennis table, poker, chess, billiard, karaoke even a gym). Back to my hotel and again ... be patient with the worst internet connection I've ever used in my life.

I managed to send a 500kb file after midnight ... you can imagine that. It's "broadband" connection they said. Pheww ...

Hmmm, day has changed ... MU has destroyed Roma 7-1 and won 8-3 on aggregat. That's enough for now, i need to sleep. Class begin on 9.00.

*yawn*

Monday, April 09, 2007

Shenzhen The Series: Day #2

Well, ZTE place actually is nice. Except the fact that is far away from downtown (+/- 25km), some people might feel a little bit isolated. Specially thos old babies .... *sigh*

Training start with introduction to GSM technology and then continue to the introduction of SMSC. Dont ask the trainer to have well english speaking skill like Hongkong people, but so far we can follow him. Most of :P

There are some terms and understanding that have been mixed up. We need to ask the trainer to make reference of every term he used with ITU, 3GPP and standards from other international telecommunication group.

Finally, we went to downtown. Get to know with the real life in Shenzhen. Yes, it is a busy and crowded city. My chinesse friend Yuan Cheng took us to a restaurant for dinner. Nice food, at least I eat 2 bowls of noodles + vegetables + chicken + fish :P He made fat every time i went to China with him.

Good news, internet connection is getting better today :) Horeeeee
Just finish testing voicechat via Y!M with Derry and my lovely girl Rara. Have no problem talking with Derry's Y!M, but couldn't do the same with Rara's :(

Sunday, April 08, 2007

Shenzhen The Series: Day #1

Like usually, flying with Cathay Pacific is always good. Nice food, nice flight attendants.
Arrive on Hongkong around 2pm local time. After finishing all imigration stuff, got into the bus and continue the trip to Shenzhen. It took around 90-120 minutes. First stop in Hongkong border Immigration.

Next stop is China-Shenzhen Immigration ... 180 degree different from Hongkong. Phew .. old building, queue line messed up, and public toilet which can make you die just by its smell. There is a joke ... if you can smell the very very very very bad odour from public toilet .. then you're already in China mainland. Welcome :P

Shenzhen,first time here. I thought it will be another cities in China i've visited before, but it isnt. Old city industry.

We arrive at ZTE University around 5pm. Little bit cold, but it is nice weather actually. People in my groups start mumbling about the university location. They felt being placed in somekind of remote area. Middle of nowehere (no mall and place like that in radius 2km :P). I dont have problem with it. I'll just stay in Hongkong if it just for mall/shopping area. I need to learn about signalling and SMSC here.

Had dinner on 6pm, meet some guys from Iraq and Tajikistan who also have training here. Went back to hotel room and try the internet connection.

I'm impressed. Very very impressed.
For company like ZTE, the internet connection was totally and completely SUCKS!!!!!

*sigh*

Well, i got my blogger.com dashboard written in chinesse characters :P



Saturday, April 07, 2007

Next destination: Shenzhen

Pheww .. just finished packing.
I'm going to Shenzhen for the next 2 weeks starting tomorrow :P

Will update later ...
Cya ..

Wednesday, April 04, 2007

What's wrong with KlikBCA

- Losing https session oftenly
- Even the popup page that should display the transaction result we want to print, suddenly change into KlikBCA login page
- And I also got this view when trying to topup my prepaid number. FYI, that view is applied whatever option you choose from the "jenis voucher" dropdown box


Click to view the larger image

Hmmmm .... are you thinking what i'm thinking ? *devilish smile*

Saturday, March 31, 2007

The Legend Has Gone

Farewell ....
Chrisye (Chrismansyah Rahadi)
16/Sep/1949 – 30/Mar/2007



Video taken from YouTube

http://id.wikipedia.org/wiki/Chrisye

Wednesday, March 21, 2007

Laptop Rp. 21 millions ... for dummies ?

Berita hangat minggu ini.
DPR akan kembali menghamburkan duit rakyat sebesar Rp. 21jt x 550 cuman buat beli laptop. Ngiri ama Tukul (host acara 4 Mata) kayanya :D
Masya Alloh, mereka itu ga pernah taubat apa yah? Ga punya sense of crisis .. di tengah banyaknya orang memeras keringat banting tulang menghidupin keluarga, belum lagi yang kena bencana plus harus bayar pajak pula. Ini malah duit rakyat tadi diembat oleh orang-orang dari institusi yang sampe saat ini ga guna sama sekali.
Eh ada gunanya ding ... ya itu tadi ... hambur-hamburin duit rakyat :)

Sunday, March 18, 2007

Paul Robinson's Goal

Last 2 season, Xabi Alonso was well known as player with amazing shot power and accuracy. He scored many goals from long range shots. Early in this year, Stephen Taylor from make couple long shot goals. But goal of the season might goes to Paul Robinson.
Paul Robinson scored an extraordinary goal from his own half to embarrass his England rival Ben Foster in Tottenham's 3-1 victory over Watford last night. Taken a free kick from about 95 yards, the England #1 lob the ball far to the Watford's defensive area. The ball bounced over Ben Foster -his deputy in national team-. The young goalkeeper loaned from ManUtd could do nothing but watching the ball went in helplessly.
You can watch the highlights from the video below. It taken from YouTube.

Friday, March 16, 2007

Liverpool Jersey!!!!!!

Today,
I got a call from Ferdy. He said he got a package for me.
Hmmm, what package? Gundam that I've been ordered couple days ago shouldn't arrive this fast.
And this what I got....
Liverpool Jersey number 14 - Xabi Alonso.
And the surprise is, that shirt is signed by Xabi Alonso him self!!!!!!!


If you notice, there is still Reebook logo in that bag. It shouldnt be there coz Liverpool jersey is now supplied by Adidas


This is the away jersey, and of course signed by Xabi Alonso !!!!


Xabi Alonso's profile from Liverpool.tv
Position: Midfielder
Date of Birth: 25/11/1981
Height: 6'0
Weight: 12 st 6
1st team games: 124
1st team goals: 11
International caps: 32
International goals: 1
Former clubs: Real Sociedad, SD Eibar
Birth Place: Tolosa, Spain

Stevie G and Xabi ... Lords of the midfield

Tuesday, March 13, 2007

Move Along

Go ahead as you waste your days with thinking
When you fall everyone sins
Another day and you've had your fill of sinking
With the life held in your
Hands are shaking cold
These hands are meant to hold

Speak to me!!!
when all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
Move along
Move along

So a day when you've lost yourself completely
Could be a night when your life ends
Such a heart that will lead you to deceiving
All the pain held in your
Hands are shaking cold
Your hands are mine to hold

Speak to me!
when all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
Move along
(Go on, go on, go on, go on)

When everything is wrong we move along
(Go on, go on, go on, go on)
When everything is wrong, we move along
Along, along, along

When all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
[x3]

(Move along)
(Go on, go on, go on, go on)
Right back what is wrong
We move along

The-All American Rejects
Album: Move Along
Released: 2006
Genre: Rock , Pop Punk
Label: Interscope
Writer(s): Tyson Ritter. Nick Wheeler



Video from YouTube

Saturday, March 10, 2007

Long Lost Friends

Wahahahahahahahaha,
world is indeed so small :P

Last night i worked overtime (again ... ) doing system migration from one data center to another. Feel a little bit boring, so i logged in to my friendster. Read messages, send birthday cards, etc etc. Then i search for whoever graduated from SD Banjararum 3. So I choosed search by school, enter Banjararum as keyword and then the list came out .. about 3 pages.
My eyes bumped into a nickname which was so familiar. Zubeth. Check on her profile, same SD, same SMP. Check on her age, yah .. it should be her. Then i sent her a message to confirm.
This morning i got reply ... it is her !!!! wahahahahahaha. Zubethhhhh (it as Jubeth actually) how are you, Sis ? Last time we met should be in 94 .. the day we graduated from SMPN 01 Singosari. So it's about 13 years now.
Gosh, just after i sent you that message, i feel like having flash back to the days in SD and SMP :)
FYI, Jubeth was always be number #1 in SD since 4th - 6th grade if i'm not mistaken. Bener ga, Beth ? Heuehueuehuehueu *yawn*
Did some research ...
Zubeth aka Zubaidah Ningsih AS, Ssi ... Dosen Kimia FMIPA Unibraw. Now she's in School of Chemistry Melbourne University for a scholarship, i guess. Right, Beth?

*yawn*
Eww, i think i will continue sleeping now :P

Wednesday, March 07, 2007

A Dark Morning in March

Another cloudy day
Another accident
Another plane crash

Innaa lillaahi wa innaa ilaihi raaji`uun

This morning, an airplane from Garuda Indonesia Airways (GA 200) caught fire as it landed at Yogyakarta. Based on TV report, there was sparkling fire ignited from front wheel when it's landing. The plane couldn't stop until the end of the runway then it burned. Some say the fire came from both part of the wings and also from tail (liputan6.com).
The Boeing 737-400 carried 140 passengers. It's reported that 76 people survived, with 66 taken to hospitals. The rest is still unknown. But it's also reported (i'm not sure it's officially or not) that dozens of passenger burnt to death in front area of the plane.

*sigh*

Liverpool finally made the way to the UCL quarter final. I hope MU will also join Liverpool.

Monday, March 05, 2007

Desperately Wanted

Hiks ...
Crossbone Gundam X-1 "Skull Heart" Fullcloth


and also this one, Crossbone Gundam XM-X1 (Ver.Ka)